בשנים האחרונות, ישנו שינוי אמיתי ועלייה במודעות בקרב הצרכנים והמגדלים כיצד צריך לצרוך בשר על מנת לצמצם זיהום סביבתי ובזבוז משאבים. יצאנו לבדוק ביחד עם בעלי קלאודיו – קייטרינג אסאדו לאירועים, מה קרה לשוק הבשר בשנים האחרונות.
צריכה מקומית של חומרי גלם
אחת המגמות הבולטות בשוק האוכל היא חזרה והקפדה על צריכה מקומית של חומרי הגלם. חומר הגלם יכול להיות בשר בקר טרי, מוצרי חלב, ירקות וכל מוצר אחר. מגמה זו באה לצמצם ייבוא ולחזק ולתמוך ביצרנים המקומיים על פני חברות בינלאומיות.
לפי קלאודיו בעל קייטרינג אסאדו לאירועים, תרבויות רבות מקפידות לצרוך בשר טרי, מקומי ואיכותי יותר. לדוגמא בברזיל נהוגה תרבות הצ'וראסקו (Churrasco) אשר מנצלת את כל חלקי ונתחי הבשר על ידי הבוקרים אשר גידלו אותם. דוגמא נוספת היא ארגנטינה אשר בה הגאוצ'וס משתמשים בשיפודי אסאדו משובחים על מנת לצלות את כל חלקי הבקר.
צריכה של בשר מהאף לזנב
גידול בשר מן החי דורש משאבים רבים ולכן מסעדות רבות בארה"ב ובאירופה אימצו את גישת ה – nose to tale. גישה זו דוגלת בשימוש וניצול מקסימלי של כל חלקי הבקר ולא רק בחלקי הסינטה, האנטריקוט או הפילה המוכרים. מסעדות גורמה רבות באירופה ובארה"ב מציגות בגאווה את זן הפרות, החווה והמקור של כל אחד מהנתחים שהם מגישות.
בשנים האחרונות, מגמה זו מחלחלת גם לצרכן הישראלי אשר מחפש יותר ויותר בקר מקומי-ישראלי אשר מקורו ברמת הגולן. כיום, 10% מהבקר שנצרך בישראל הוא בקר שגדל במרעה (Grass Fed), 35% הוא בקר שגדל ברפתות ויותר ממחצית מהבקר הוא ייבוא מחו"ל.
לפי קלאודיו, בקר מקומי- ישראלי הוא איכותי, משובח וטעים הרבה יותר מבשר מיובא אשר עבר דרך ארוכה עד הצלחת שלך.
לסיכום, בחירה בבשר מקומי היא לא טעימה יותר אלא גם שומרת על הכלכלה המקומית, שומרת על משאבים יקרים ומצמצמת את הפגיעה הסביבתית.
המאמר נכתב בשיתוף עם קלאודיו, קייטרינג אסאדו לאירועים, אשר מעניק חוויה קולינרית כשרה, ייחודית ועשירה. שירותי הקייטרינג של קלאודיו כוללים דוכני מזון לאירועים, תכנון והפקה מלאה בהתאם לתקציב שלך.