אחת השאלות הנפוצות ביותר בקרב נפגעים אשר שוקלים להגיש תביעת רשלנות רפואית היא מהם סיכויי ההצלחה של התביעה? – התשובה לשאלה זו היא מורכבת ותלויה בפרמטרים רבים אשר אסקור במאמר זה.
מהי תביעת רשלנות רפואית?
על פי החוק הישראלי, תביעות רשלנות רפואית הן תביעות נזיקין אזרחיות אשר במהלכן ניתן לקבל פיצוי על נזק שנגרם לתובע בעקבות רשלנות של הנתבע (בית חולים, קופת חולים, רופא מטפל וכדומה).
לרוב, תביעות רשלנות רפואית נחשבות לתביעות מורכבות, ארוכות וסבוכות במיוחד. הסיבה המרכזית לכך היא שהן משלבות אלמנטים רבים מהעולם המשפטי, הרפואי והציבורי.
באופן כללי, הצלחה בתביעת רשלנות רפואית יכולה לבוא לידי ביטוי ב – 2 תסריטים אפשריים:
- פשרה בתביעת רשלנות רפואית – פעמים רבות, תביעות רשלנות רפואית מסתיימות בפשרה בין התובעים לנתבעים. פשרה בתביעת רשלנות רפואית מאפשרת לתובעים לקבל פיצוי כספי מיידי ולחסוך עוגמת נפש, זמן וטרחה. לעומת זאת, מבחינת הנתבעים (אשר פעמים רבות מכירים ויודעים שבוצעה רשלנות רפואית) הפשרה מאפשרת להימנע מפסק דין פומבי אשר ייתן פרסום ותהודה לדברים שבוצעו על ידי הצוות/המרכז הרפואי.
- פסק דין לפיצוי כספי בתביעת רשלנות רפואית – לצערנו, ישנם לא מעט מקרים בהם מעשה הרשלנות צועק לשמיים. במקרים אלה, ניתן לוותר על הצעת הפשרה ולחתור לפסק דין חלוט אשר יעניק פיצוי כספי לנפגעים ממעשה הרשלנות.
מהם סיכויי ההצלחה בתביעת רשלנות רפואית?
באופן כללי, סיכויי ההצלחה בתביעות רשלנות רפואית תלויים בפרמטרים רבים החל מהמצב הרפואי של הנפגע, התיעוד הרפואי, חוות הדעת של המומחים הרפואיים, הצוות המשפטי שמטפל בתביעה והרכב השופטים בתיק.
רק עורכי דין אשר מתמחים בנושאי רשלנות רפואית יוכלו לבצע הערכה מדויקת, נכונה ואפקטיבית של התביעה – הערכה זו מתבססת על נתוני המקרה, הניסיון המקצועי והספרות הרפואית אשר רלוונטית למקרה.
לסיכום, חשוב לזכור כי הנבואה ניתנה לטיפשים ומדובר בהערכה בלבד ולא בהתחייבות של 100% לגובה הפיצוי שיתקבל בתביעה. עם זאת, מכיוון שלרוב הסכמי שכר הטרחה בתביעות רשלנות רפואית מבוססים על אחוזים מסכום הפיצוי, ישנה קורלציה, התאמה ומוטיבציה רבה מצד עורכי הדין להשיג את הפיצוי המקסימלי עבור הלקוח (ועבור עצמם).